We zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter. Stichting CA-ICT, opleidingsfonds Arbeidsmarkt ICT zet zich sinds 1997 in voor verbetering van het functioneren van de arbeidsmarkt ICT door het stimuleren van werkgelegenheidsprojecten, bedrijfsopleidingen, omscholing en herplaatsing. Financiering gebeurt d.m.v. subsidies vanuit het Europees Sociaal Fonds en andere subsidieregelingen. In het bestuur van de stichting zijn werkgevers, werknemers en belangenverenigingen vertegenwoordigd. Ruim 210 miljoen euro aan subsidies is sinds 1997 via CA-ICT verstrekt aan het bedrijfsleven en ICT-professionals. Meer informatie vind je hier.

Taken

Van de voorzitter wordt verwacht dat hij/zij:

  • de vergaderingen van het Dagelijks Bestuur (circa 11 per jaar) en het Algemeen Bestuur (circa 4 per jaar) initieert en leidt;
  • de noodzakelijke relaties legt en onderhoudt met werkgevers, werknemers en overheid leidend tot subsidieverzoeken en realiseringen;
  • (beleidsmatige) initiatieven neemt op het grensvlak ICT-onderwijs-arbeidsmarkt;
  • aanspreekpunt is voor de directeur in diens functioneren als specialist en uitvoerder;
  • het boegbeeld is naar de media en (potentiële) subsidie aanvragers;
  • de verantwoordelijkheid wil en kan dragen van de stichting (m.n. financieel, organisatorisch en continuïteit van langdurige subsidieprojecten).

Karaktereigenschappen

De beoogd voorzitter kan goed omgaan met mensen, geeft op een natuurlijke manier leiding, is een teamplayer, is correct, integer, transparant in denken en handelen, vriendelijk en goed benaderbaar.
Door persoonlijkheid en ervaring heeft hij of zij leidinggevende kwaliteiten, komt zelfverzekerd over, kan overtuigen, is stressbestendig, geduldig en rustig van aard, maar kan – indien nodig – besluitvaardig, daadkrachtig en consequent zijn.
In conflictueuze situaties kan hij of zij tactisch en diplomatiek optreden en besluiten nemen, rekening houdend met tegenstrijdige belangen, emoties en persoonlijkheden.

Kennis, vaardigheden en ervaring

De nieuwe voorzitter:

  • heeft een academisch denk- en werkniveau;
  • heeft relevante werkervaring, bij voorkeur in een management- of bestuursfunctie. Werkervaring bij bedrijven met een substantiële ICT-component of ICT-ondersteuning is een pré;
  • heeft eventueel ook werk- of bestuurservaring opgedaan in een politieke/overheidsomgeving, liefst in combinatie met of na een periode in het bedrijfsleven.

Kennis en ervaring met subsidietoekenningstrajecten door de Europese Unie en/of de Nederlandse overheid strekt tot aanbeveling.

Interesse

Ben jij geïnteresseerd, of heb je nog vragen, neem dan contact op met Ron de Mos via e-mail of mobiel nr.: +31 6 12815319.
Weet je iemand die past bij dit profiel, stuur deze informatie dan door! Graag ontvangen we jouw sollicitatie uiterlijk 15 Februari 2024.