Nieuws

Op deze pagina vindt u al onze nieuwsberichten

Nieuws

Duurzame energie centraal bij Kick-off Girlsday 2017

Gepubliceerd:

Getijdenenergie, windenergie en zonne-energie, de Kick-off van Girlsday 2017 staat in het teken van duurzame energie. Om dit kracht bij te zetten geeft Manon Janssen, Boegbeeld Topsector Energie en CEO Ecorys, op Neeltje Jans het landelijke startsein voor Girlsday 2017. Bijna 11.000 meisjes gaan op Girlsday op bezoek bij uiteenlopende bedrijven en organisaties in bèta, techniek en ICT.

Aanmeldingen voor Girlsday lopen storm

Gepubliceerd:

Nog iets minder dan 2 weken te gaan en Girlsday – het evenement dat meisjes laat kennismaken met bèta, techniek en ICT – gaat van start.

Anticiperen op de digitalisering van de ‘oude’ automatisering!

Anticiperen op de digitalisering van de ‘oude’ automatisering!

Gepubliceerd:

Sinds we vanaf medio jaren zestig steeds meer zijn geconfronteerd-, en onderdeel zijn geworden van de toenemende automatisering, blijkt nu de volgende fase van automatisering te zijn aangebroken: Hele afdelingen kantoorautomatisering en processing kunnen worden vervangen door één slimme computer.

Eindpresentaties Ict lab Utrecht

Gepubliceerd:

Op maandag 30 januari 2017 vinden de eindpresentaties plaats van het tweede semester van het Ict lab Utrecht.

Computerlessen moeten verplicht worden

Gepubliceerd:

  Bekijk hier de video Zijn er in de toekomst nog genoeg mensen die iets van computers begrijpen? En zijn er nog programmeurs die nieuwe technieken kunnen ontwerpen? Computerbedrijven zijn bang van niet. Ze willen dat computer- en programmeerlessen verplicht worden op school. Bron: NOS Jeugdjournaal

Blog december 2016: Onvervulbare IT-vacatures, maar vluchtelingen met IT-specialismen mogen niet werken!

Gepubliceerd:

Verbaast u zich daar ook zo over: Gymzalen vol vluchtelingen, verveeld zittend op de rand van hun bed. Vrijwilligers die zich daaromheen uit de naad lopen. Waarom helpen de vluchtelingen niet mee met het inrichten, onderhouden, schoonmaken, en eten koken? Maar toen ik van die verbazing bekomen was, bedacht ik plotseling dat het daar niet ophoudt: Veel van deze mensen willen en kunnen werken, hebben een degelijke vooropleiding en zijn bijna direct inzetbaar. De enige hobbels lijken onze...

Praktijk Gestuurd Onderwijs in IT leidt in de meeste gevallen tot een baan!

Praktijk Gestuurd Onderwijs in IT leidt in de meeste gevallen tot een baan!

Gepubliceerd:

Al sinds de jaren zeventig wordt in het onderwijs gepraat over begeleid leren en stages (PGO) en duaal-leren (Duitsland). Maar echt serieus en succesvol implementeren, opnemen in curricula, resultaten meten en conclusies trekken heb ik eigenlijk nooit gezien. Het lijkt zo ideaal: direct toepassen wat je geleerd hebt en de problemen of vragen die in de praktijk ontstaan direct oplossen in de volgende lessen of individueel met je docent. Het lijkt op het doorwrochte Gilde-systeem uit de late Middeleeuwen: het meester–gezel principe.