5.2 Innovatiekrediet

De Innovatiekredieten van het Innovatiefonds MKB+ zijn bedoeld voor het financieren van technische ontwikkelingsprojecten rondom nieuwe producten die innovatief en uniek zijn voor Nederland. De regeling kan worden gezien als 'hoogdrempelig'.

DOELGROEP

Ondernemers die werken aan een technisch ontwikkelingsproject en daarvoor op zoek zijn naar aanvullende financiering.

SOORT PROJECTEN

Het krediet is bedoeld voor projecten die zijn gericht op de ontwikkeling van een product (of dienst of proces). Het beoogde product moet nieuw en uniek zijn voor Nederland en bovendien uitstekende perspectieven bieden voor de Nederlandse markt en economie. De technische haalbaarheid moet al zijn aangetoond, maar aan de verdere ontwikkeling moeten nog substantiële technische risico’s verbonden zijn. De marktintroductie moet plaatsvinden binnen 5 jaar. Het project moet een financiële omvang hebben van minstens € 150.000.

SUBSIDIE

Deze subsidie wordt verstrekt in de vorm van een risicodragend krediet: terugbetalen hoeft alleen als de betreffende ontwikkeling slaagt. Het krediet kan oplopen tot 45% van de ontwikkelingskosten en bedraagt nooit meer dan € 10 miljoen.

AANVRAGEN

Indienen van aanvragen kan doorlopend, echter steeds zolang het jaarbudget reikt. Raadpleeg voor meer informatie de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).