3.10 Innovatievoucher Nieuwe Energie

Via deze voucherregeling (ook bekend als BIHTS-voucher) kunnen ondernemers externe kennis inkopen voor de innovatieve ontwikkeling van een product of dienst op het terrein van 'nieuwe energie in de gebouwde omgeving'. Dit kunnen in principe ook ICT-toepassingen zijn.

DOELGROEP
MKB-bedrijven die werken aan innovaties rondom energiebesparing in de gebouwde omgeving (producten, diensten, technologieën en systemen). De focus ligt op bedrijven in de regio Parkstad Limburg. Ook bedrijven daarbuiten kunnen een voucher aanvragen (maar voor hen geldt als extra voorwaarde dat zij de voucher alleen kunnen inzetten voor een expert uit de Parkstad-regio).

SOORT PROJECTEN
De voucher is bedoeld voor het inschakelen van een externe deskundige die het beoogde innovatieproject zal ondersteunen met kennis, expertise, en/of onderzoekscapaciteit. De nadruk ligt op 'high tech' innovaties. Ook moet het project een impact hebben op de regio Parkstad Limburg.

SUBSIDIE
Een basisvoucher heeft een waarde van maximaal € 10.000. Er zijn echter ook Plusvouchers (t.w.v. € 50.000) en zogenoemde X-plusvouchers voor samenwerkingsverbanden (t.w.v. € 200.000). De laatste twee vouchers vergoeden echter geen 100% maar slechts 50% van de kosten van de betrokken expert.

AANVRAGEN
Het indienen van aanvragen kan (vrijwel) doorlopend. De eerstvolgende deadlines zijn op 20 januari, 25 maart en 26 mei 2017. Raadpleeg voor meer informatie de website van Parkstad Limburg.