Het mkb loket is dé online plek waar ondernemers uit regio Utrecht terecht kunnen voor advies over financiering van (om)scholing naar ICT beroepen. Want dat het belangrijk is om digitale kennis in huis te halen en te houden is wel duidelijk. Maar hoe kunnen ondernemers hun medewerkers helpen bij (om)scholing en hoe gaan ze het financieren? Utrecht Tech Community heeft hiervoor een oplossing bedacht met hulp van CA-ICT.

Marjolijn Zwetsloot, directeur van de Utrecht Tech Community: ‘Er zijn veel regelingen voor ondernemers, waardoor ze soms door de bomen het bos niet meer zien. Daardoor zien we dat deze regelingen weinig worden gebruikt. Wij willen ondernemers die naarstig op zoek zijn naar ICT-ers meegeven: kijk ook eens in je eigen werknemersbestand. Via omscholing en bijscholing kun je die mensen op het pad van een functie in de ICT zetten.’ Dit sluit perfect aan bij de ambities van CA-ICT. Ron de Mos, voorzitter, zegt hierover: ‘Het is mooi om te zien dat lokale initiatieven zoals het U-TECH mkb loket zorgen dat de drempel tot digitalisering zo verlaagd wordt.‘

 

Er zijn diverse subsidies en regelingen van gemeenten, provincie en overheid om de ontwikkeling van digitaal talent te bevorderen. Van financiële ondersteuning voor een opleiding tot proefplaatsing of stagevergoeding. Op de nieuwe website kunnen ondernemers zich alvast oriënteren. Er is informatie over opleidingen en functies. Denk aan een allround ICT medewerker of kennis over cyber security. Ook geeft de website een overzicht van de regionale en landelijke subsidieregelingen die nu beschikbaar zijn. Dat zijn er nogal wat. Maar welke regeling past nu het beste bij een bedrijf en haar medewerkers? De mkb subsidieadviseur kan uitkomst bieden met advies op maat. Nog tot en met januari 2022 biedt het U-TECH mkb loket deze dienstverlening voor ondernemers uit de regio Utrecht kosteloos aan.

Bezoek het U-TECH mkb loket: www.u-techmkbloket.nl