De recente winnaars van de CA-ICT Awards zijn gepassioneerde makers en helpers. De makers hiervan zijn typische Software Developers die al opvallend vroeg aan het vak begonnen zijn.

Eén hiervan zelfs al vanaf zijn negende jaar. Natuurlijk zijn games onweerstaanbaar voor deze makers, maar je kan ze behalve lekker speels ook zeker serieus noemen. En hoe. Terwijl de één aan een bedrijf begonnen is, wil de andere al aan Space Travel werken. Beslist heel ambitieus en natuurlijk prachtig om hier te zien.

De helpers zijn typische Netwerk- en mediabeheerders die elk probleem naar een oplossing weten te buigen. Of het nu om medeleerlingen gaat of om middelbare scholieren, niets is ze te gek. Iedereen, jong en oud, wordt zo als een echte professionele klant op weg geholpen om weer gemotiveerd aan de slag te kunnen gaan. En het is ook zeker goed om te zien dat het met hun MBO-opleiding niet ophoudt. Het leren en ontwikkelen gaat gewoon door tijdens de stage, een vervolgstudie HBO of Universiteit en volwassen banen. Ga zo door.

  • Beau van Rouwendal:“Ik ben al wat langer geleden begonnen met het zelfstandig maken van webapplicaties.”
  • Declan Lubbersen“Als ik afstudeer van het MBO wil ik zo snel mogelijk mijn HBO propedeuse, VWO Wiskunde B en VWO Engels halen, zodat ik aan een universiteit mag studeren.”
  • Jelle Maas“In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met ambitieuze projecten. Denk hierbij aan een Password manager met een “zero-knowledge” beveiligingsmodel”
  • Joshua Rooijakkers“Ik heb een passie voor games en ben al enkele jaren bezig deze zelf in C# te programmeren”
  • Samirullah Abdullah“Op school heb ik medeleerlingen geholpen en gemotiveerd door te gaan leren.”
  • Tom Ruis“Na het afstuderen ben ik meteen begonnen met leren voor het Cisco CCNA 200-301 examen.”

Bekijk ook vooral de site van Loket ICT voor meer info over deze awards.