Sinds 10 jaar kunnen studenten MBO ICT een prijs winnen van 2.500 Euro, verstrekt door het CA-ICT. Studenten worden hiervoor genomineerd door hun docent of onderwijsinstelling omdat zij een bijzondere presentatie hebben geleverd. Ook een aantal winnaars van de beroepenwedstrijden die door Skills Netherlands worden georganiseerd krijgen een prijs. Elk jaar stelt het CA-ICT hiervoor 2.5000,- Euro beschikbaar. Dus jaarlijks 10 blije winnaars.

De prijs wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de winnaar, het volgen van een studie of alles wat aan hun loopbaan bijdraagt. Twee jaar lang levert de winnaar per half jaar een korte voortgangsrapportage en krijgt vervolgens een deel van de prijs uitgekeerd. Twee jaar lang zijn zij ambassadeur van het CA-ICT. Sommige van de verhalen staan op de website van CA-ICT.

Achter die winnaars ligt een wereld verscholen, de vrienden waarmee je opgroeit en studeert maar natuurlijk ook de ouders. Het leek het CA-ICT interessant om eens met één van die ouders te praten over de betekenis van het winnen van een CA-ICT award door je kind.

Welnu, wat betekent dit voor een ouder? ‘De prijs was mij helemaal onbekend, wist niet dat zoiets bestond maar ik vind het een fantastisch initiatief. Ook mooi dat CA-ICT dit al zo lang doet, echt geweldig. De uitreiking vond ik een uitstekende bijeenkomst, fijn te zien dat de studenten zo blij zijn deze prijs te winnen en ook goed te horen wat zij met de prijs willen doen. Ik heb voor en na de uitreiking met bijna alle winnaars gesproken, echt heel leuk. Ik vond de bijeenkomst die was georganiseerd door de Stichting Praktijkleren zeker interessant.

Wel jammer dat er zo weinig vrouwen de opleiding ICT volgen, allemaal mannen en vaak hebben die tegenwoordig geen vriendinnen, misschien verandert dat nog ooit. Er zijn zoveel kansen op de arbeidsmarkt als je een ICT opleiding hebt afgerond.

Mijn zoon zal de prijs gebruiken voor zijn studie, voorlopig staat het op zijn spaarrekening, hij gaat door met HBO-ICT dus misschien boeken of apparatuur. Het wordt zeker besteed aan verdere ontwikkeling. Nogmaals, ik vind het echt een geweldig inititatief!’