De Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT benoemt per 1 Januari 2018 Ron de Mos als nieuwe onafhankelijke voorzitter. Hij volgt Roel Schulting op die deze functie 14 jaar heeft bekleed. Ron de Mos was tot voor kort SVP en GM van CGI-Nederland, daarvoor bekleedde hij diverse senior managementfuncties.

Volgens scheidend voorzitter Roel Schuiting mag Stichting CA-ICT zich gelukkig prijzen met Ron de Mos als nieuwe voorzitter. “In Ron de Mos hebben we iemand gevonden die niet alleen de materie kent en beheerst, maar ook door jarenlange ervaring een zeer goed netwerk heeft waar CA-ICT optimaal van kan profiteren.”

Volgens Ron de Mos is de digitalisering van onze maatschappij en economie een grote kans voor Nederland. We hebben in ons land een zeer aantrekkelijk vestigingsklimaat en lopen voorop in Europa als we kijken naar onze (digitale) infrastructuur, veiligheid en sociale stabiliteit. Hij ziet met zijn ruim 38 jaar ervaring in de ICT-markt de impact van digitalisering, ook op de ICT functies. “We moeten alle zeilen bijzetten om voldoende goed gekwalificeerd personeel te krijgen en te behouden in de sector. Dat kan alleen als bedrijven, overheid en kennisinstellingen nog beter gaan samenwerken. In deze rol bij CA-ICT kan ik me volledig inzetten om met het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen de groei in en van ICT-functies vorm te geven en de samenwerking verder te stimuleren”