Vijf IT-bedrijven bieden informaticadocenten in het voortgezet onderwijs gratis nascholing aan.

Een aantal bedrijven deden dit al eerder en gaan nu op herhaling in een uitgebreidere samenstelling. Oracle, IBM, Cisco, Microsoft en IT-ernity. In samenwerking met VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen in bèta/techniek, bieden zij informaticadocenten in het voortgezet onderwijs gratis nascholing aan.

Vijf avonden

De nascholing bestaat uit vijf avondtrainingen (17:00-21:00 uur, inclusief diner) die plaatsvinden bij de genoemde bedrijven in Utrecht, Amsterdam en Schiphol. De bedrijven belichten de nieuwste IT-ontwikkelingen en presenteren hun visie op de toekomstige arbeidsmarkt. Speciale aandacht gaat uit naar het belang van diversiteit en de participatie van meisjes in de IT.

De trainingen vinden plaats op dinsdag 17 januari, 24 januari, 31 januari, 7 februari en 14 februari 2017. De nascholing is opgenomen in het lerarenregister.

Docenten die gebruik willen maken van de gratis nascholing kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen aan digivita@vhto.nl onder vermelding van ‘nascholingsaanbod informaticadocenten’.

Vrouwelijke rolmodellen

Informaticadocenten kunnen ook meisjes uit hun klassen aanmelden voor het project ‘work shadowing’. Zij mogen dan een dag meelopen met vrouwelijke IT-professionals bij de eerder genoemde bedrijven of een van de andere deelnemende bedrijven. Kijk voor meer informatie op www.digivita.nl (het Meisjes & IT-programma van VHTO).

Bron: agconnect.nl