Begin dit jaar vinden de nationale ICT-beroepenwedstrijden plaats in de RAI. Rik van de Wiel en Rens Vlemmings winnen tijdens de finale respectievelijk goud en zilver. Het levert ze naast een CA-ICT award (ter waarde van €2.500) ook een ticket op om deel te nemen aan de Europese beroepenwedstrijden; EuroSkills. Hierbij hun verslag.

Rik van de Wiel:

Tijdens de afgelopen maanden heb ik heel veel getraind. Door oudere wedstrijdopdrachten opnieuw door te nemen en door zelf scenario’s te bedenken. Hierbij kun je denken aan het opzetten van bedrijfsnetwerken en het implementeren van een kleinschalig VoIP netwerk. Het mooie aan vakwedstrijden vind ik dat je samen met andere mensen, die net zo gepassioneerd zijn van hun vakgebied, met volle concentratie en motivatie aan het strijden bent in een wedstrijd. Wat ik vooral aan mensen mee wil geven die de keuze krijgen of ze zich in zullen schrijven voor deelname aan Skills Heroes? Voordal doen. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten tijdens de wedstrijden, waar je enorm veel van leert. Deze opdrachten krijg je normaliter niet tijdens je studie. Bovendien leer je op een leuke manier met druk om te gaan. Het is echter vooral een geweldige ervaring om mee te maken. In mijn traject naar EuroSkills heb ik niet alleen veel technische kennis opgedaan, maar ook kennis op het gebied van mentale weerbaarheid. In feite doe je gewoon aan topsport als je meedoet aan een vakwedstrijd. Kortom. Krijg je de keuze? Aarzel niet en schrijf je in. De kennis en ervaring die je er mee opdoet, is onbetaalbaar. Je hebt niks te verliezen.

Rik en Rens.jpg: JPEG image (172 KB)

Rens Vlemmings:

Ik ben op het Nederlands kampioenschap tweede geworden van Nederland. Hierna dacht ik dat mijn avontuur zou eindigen. Totdat ik te horen kreeg dat ik samen met Rik naar Zweden mocht om daar Nederland te vertegenwoordigen tijdens EuroSkills. De ICT-wedstrijden aldaar werden namelijk in teamverband georganiseerd en niet individueel. Samen hebben we veel trainingsuren gehad om hiernaartoe te werken. In Zweden hebben we de eerste dagen rust gehad. Daarna volgden drie zware wedstrijddagen. Uiteindelijk zijn Rik en ik op de 12e plaats geëindigd van heel Europa. Alhoewel we geen medaille hebben gewonnen, zijn wij hier heel tevreden over. Dit avontuur staat mooi op ons Curriculum Vitae en we hopen hier ons voordeel mee te kunnen doen in de toekomst.

bannerberoepenwedstrijden.jpg: JPEG image (57 KB)

Bron: www.loketict.nl