Wie is de beste ICT’er van Europa? Dat wordt de komende drie dagen duidelijk tijdens Euroskills 2016 dat momenteel in Gothenburg wordt gehouden. Rik van de Wiel en Rens Vlemmings strijden namens Nederland op de Europese beroepenwedstrijd in de categorie ICT.

Wie is de beste ICT’er van Europa? Dat wordt de komende drie dagen duidelijk tijdens Euroskills 2016 dat momenteel in Gothenburg wordt gehouden. Rik van de Wiel en Rens Vlemmings strijden namens Nederland op de Europese beroepenwedstrijd in de categorie ICT.

Begin dit jaar vonden de nationale ICT-beroepenwedstrijden plaats in de RAI in Amsterdam. De MBO-ICT-studenten Rik van de Wiel en Rens Vlemmings wonnen tijdens de finale respectievelijk goud en zilver. Het leverde ze naast een CA-ICT award ter waarde van 2500 euro ook een ticket op om deel te nemen aan de Europese beroepenwedstrijden EuroSkills.

Tijdens EuroSkills strijden iedere twee jaar honderden jonge vakmensen in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de beste van Europa te worden. Vanaf vandaag tot en met 3 december strijden Rik en Rens namens Nederland om de titel beste ICT’er van Europa. De twee zullen als team ons land vertegenwoordigen, waardoor er ook een beroep wordt gedaan op hun vaardigheden op het gebied van samenwerken.

Rik van de Wielen

Rik van de Wielen.jpg: JPEG image (46 KB)

Rik zit op ROC De Leijgraaf en studeert voor ICT-beheerder. Hij heeft zich de afgelopen maanden serieus voorbereid op de Europese kampioenschappen. “Tijdens dit traject heb ik een nog breder beeld gekregen van ICT Beheer. Ik heb mezelf verder verdiept in andere besturingssystemen en applicaties voor zowel servers als werkstations”, vertelt hij op de website Loket MBO-ICT. Van de 2500 euro die hij van CA-ICT kreeg wil hij graag certificeringen gaan behalen.

Rens Vlemmings

Rens Vlemmings.jpg: JPEG image (42 KB)

Rens studeert ICT-beheerder niveau 4 op het ROC ter AA in Helmond. Daarnaast is hij werkzaam bij Tipcon IT Solutions. “Omdat ik een BBL-opleiding doe zit ik 4 dagen per week bij Tipcon en ga ik 1 dag in de week naar school. Daar rond ik mijn projecten af en doe ik examens.”

Tijdens Skills Heroes in de RAI werd hij 2e tijdens de wedstrijd voor ICT-beheerders. De studiebeurs van CA-ICT die hij heeft gewonnen gaat hij gebruiken om extra trainingen te doen en om certificaten te halen. “Mijn interesse gaat daarbij uit naar Linux. Ik puzzle al een poosje in mijn vrije tijd met Linux en wil me daar graag verder in verdiepen. Ook wil ik een extra certificaat voor Office 365 gaan behalen”, schreef hij in een blog kort na de uitreiking van de award.

In totaal strijden 38 Nederlandse studenten in 19 vakrichtingen om de titel. Benieuwd hoe het programma eruit ziet en hoe zij presteren? Kijk hier.