Codeweek 2016: Programmeren? Natuurlijk! Maar hoe?

De Codeweek vraagt aandacht voor het belang van leren programmeren. Dit jaar vindt van 15 t/m 23 oktober de Codeweek 2016 plaats. Deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd met als doel kinderen kennis te laten maken met programmeren. Ook moet de Codeweek kinderen stimuleren zelf aan de slag te gaan met programmeren.

In aanloop naar de Codeweek 2016 is één ding duidelijk: het belang van programmeren staat op de kaart! Leren denken op een creatieve en logische manier en het ontwikkelen van probleemoplossend vermogen heb je niet alleen op school nodig maar juist ook in het dagelijks leven, ook thuis.
Het onderwijs, ouders én kinderen zijn de afgelopen paar jaar met talloze activiteiten al enthousiast gemaakt voor de wereld van computercode. Maar: we zijn er nog niet. Want hoe pak je leren programmeren op school maar juist ook thuis en daarbuiten het beste aan? Dat is waar de Nederlandse Codeweek, dit jaar van 15 t/m 23 oktober, om draait.

Programmeren? Natuurlijk! Maar hoe?

Kennis van code is belangrijk, handig en leuk

Kennis hebben van code is belangrijk, maar vooral erg handig en leuk. In een rap digitaliserende wereld is het goed om te weten hoe de technologie in je omgeving werkt en hoe je er zelf mee aan de slag kunt. Als je kunt programmeren, dan kun je bijdragen aan een betere omgeving. Natuurlijk hoeft niet iedereen programmeur te worden. Het mooie is juist dat kennis van code in steeds meer beroepen van pas komt, of je nu journalist, verpleger of automonteur wilt worden. Door te leren programmeren ontwikkelen kinderen vaardigheden waar ze later in elk beroep en elke hobby profijt van hebben. Digitaal vaardig zijn wordt steeds belangrijker om grip te krijgen en houden op een digitaler wordende wereld.

Praktisch aan de slag: thuis, op school en… overal!

Hoe kun je praktisch aan de slag met programmeren? Waar moet je beginnen en hoe kom je verder? Tijdens de Codeweek zet ECP | Platform voor de Informatiesamenleving zich samen met enthousiaste partners in om ouders, leraren en kinderen te inspireren en op weg te helpen met praktische handvatten.

Codeweek nodigt organisaties, ondernemers, bibliotheken, scholen en alle andere geïnteresseerden uit om een code event te organiseren. Deze evenementen worden o.a. in de kalender in de spotlight gezet. Samen laten we kinderen zien hoe laagdrempelig en leuk leren programmeren is door hen bijvoorbeeld een eigen website, app of robot te laten maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. En: ook voor volwassenen biedt de Codeweek volop gelegenheid om kennis te maken met code en kinderen en leerlingen op weg te helpen.

Doe mee!

Meld direct je code event aan of lees meer op www.codeweek.nl.

Bron: www.codeweek.nl