De concurrentie tussen werkgevers op de arbeidsmarkt voor ICT’ers neemt toe. Dat komt door de toenemende vraag van buiten de ICT-sector. Voor steeds meer beroepen buiten de sector zelf zijn primaire ICT-vaardigheden vereist. De ICT-arbeidsmarkt zoals we die kennen wordt steeds meer een arbeidsmarkt voor ICT’ers. Het tekort aan bijvoorbeeld developers blijft toenemen. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Digitaal vakmanschap’ dat in opdracht van CA-ICT, CIO Platform Nederland en Nederland ICT is uitgevoerd door Dialogic en Matchcare.

Het rapport is aangeboden aan René Penning de Vries, boegbeeld Team ICT, als input voor de Human Capital Agenda ICT.
Digitaal vakmanschap: Van de ICT arbeidsmarkt naar de arbeidsmarkt voor ICT’ersDigitaal vakmanschap: Van de ICT arbeidsmarkt naar de arbeidsmarkt voor ICT’ersDigitaal vakmanschap: Van de ICT arbeidsmarkt naar de arbeidsmarkt voor ICT’ers

Het rapport kunt u hier inzien.