Mobiliteitstrajecten met cofinanciering
U krijgt 50% korting wanneer u een loopbaantraject of een Van Werk naar Werk-traject voor uw medewerker aanvraagt.

De voortdurend voortschrijdende ontwikkeling in nieuwe technologie waar het ICT toepassingen betreft zorgt voor permanente druk op de kennis en vaardigheden (competenties) van werknemers in ICT-functies. Hierbij gaat het nadrukkelijk zowel om medewerkers in ontwikkelfuncties, beheerfuncties als het ICT gebruik in algemene zin. Dankzij het Sectorplan ICT kan met ingang van de zomer van 2014 extra worden geïnvesteerd in opleidingen en training van ongeveer 2.500 ICT-professionals. Kerndoel is om middels om- en bijscholing zoveel mogelijk ICT professionals voor de ICT-sector te behouden.

Aantrekkelijke voorwaarden
Het CA-ICT heeft met succes subsidie aangevraagd en toegekend gekregen. Werkgever in de ICT-sector of werkgever met ICT-medewerkers in dienst krijgen een unieke mogelijkheid om medewerkers tegen aantrekkelijke voorwaarden te faciliteren bij hun persoonlijke ontwikkeling en u kunt zich als werkgever verder profileren op de arbeidsmarkt.
 
Loopbaantraject 
Als werkgelegenheid geen vanzelfsprekendheid meer is, is het voor iedereen tijd om na te denken over de eigen loopbaan. Bijbehorende vragen zijn: passen mijn talenten nog bij het werk wat ik doe? Wil ik mij binnen of buiten mijn beroep verder ontwikkelen?
Tijdens dit traject krijgen kandidaten inzicht in talenten en drijfveren en leert deze te vertalen naar het huidige werk en nieuwe mogelijkheden. Het traject biedt mensen beter zicht op waar ze in hun loopbaan staan en geeft handvatten voor een volgende stap. 
Van Werk naar Werk-traject
Een Van Werk naar Werk-traject biedt zowel de werkgever als de medewerker de mogelijkheid op een zorgvuldige manier afscheid van elkaar te nemen. De kandidaat wordt begeleid bij het zoeken naar een nieuwe passende baan. 
 
Aanbieders mobiliteitstrajecten
Matchcare en Passus Advies zijn de twee aanbieders van de mobiliteitstrajecten binnen dit sectorplan.
Op het CA-ICT-TalentCenter vind je meer informatie over beide aanbieders en het specifieke aanbod.