Meisjes van 8 tot 18 jaar leren programmeren tijdens het DigiVita Code Event op dinsdag 14 oktober aanstaande op het Amsterdam Science Park. Onder begeleiding van ICT-studentes en vrouwelijke ICT-professionals leren meisjes in diverse workshops hoe ze zelf een app, game of website kunnen maken. Het DigiVita Code Event is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Deelname is gratis.
 
Meer meisjes in ICT
Met het DigiVita Code Event wil VHTO meisjes op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de veelzijdigheid van ICT. In Nederland kiezen nog weinig meisjes voor een opleiding of carrière in de ICT-sector. Vaak omdat ze een beperkt beeld hebben van de mogelijkheden, geen vrouwelijke rolmodellen kennen of denken dat ICT alleen iets is voor jongens.
 
Cocky Booij, directeur VHTO: ‘In de programmeerworkshops leren meisjes met behulp van makkelijk te hanteren tools en programmeertalen iets tastbaars te maken. We willen meisjes een “wow-effect” bezorgen door hen te laten ervaren dat ze het echt zélf kunnen. Het is belangrijk om hen te laten zien dat ICT veel ruimte biedt voor hun creatieve ideeën.’

 Meisjes leren programmeren op DigiVita Code Event

Code Week
Het DigiVita Code Event valt in de herfstvakantie voor de noordelijke regio’s en valt samen met de Europese Code Week (11 t/m 17 oktober 2014). Op 14 oktober is het bovendien ‘Ada Lovelace Day’, een internationale viering van de successen van alle vrouwen op het gebied van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde. Ada Lovelace (1815-1852) was een Britse wiskundige en wordt gezien als de ontwerpster van het eerste computerprogramma.

Meer informatie en aanmelden
Het DigiVita Code Event vindt plaats op dinsdag 14 oktober 2014 van 10.00-16.00 uur. Het programma begint om 10.00 uur in Eetcafé Oerknal op het Amsterdam Science Park. De workshops vinden plaats in de naastgelegen collegezalen van de Universiteit van Amsterdam. Meisjes kunnen zich aanmelden op www.digivita.nl. Deelname is gratis.