ECP geeft award aan ICT-toepassing met positief effect op mens en maatschappij

Leidschendam, woensdag 1 oktober 2014 – Online marktplaats WeHelpen ontving gisteravond de Mens & ICT Award. De award, een initiatief van ECP | Platform voor de Informatiesamenleving, vraagt aandacht voor ICT-toepassingen die een zichtbaar en aantoonbaar positief en blijvend effect teweegbrengen op mens en maatschappij. WeHelpen, een online marktplaats voor het vinden en verbinden, organiseren en delen van hulp, ontving de prijs omdat het een oplossing is voor het brede maatschappelijk probleem van individualisering. De award is uitgereikt tijdens de Avond van de Digitale Economie in het Louwman Museum in Den Haag.

Juryvoorzitter Eppo van Nispen tot Sevenaer (Directeur CPNB): “Onder de genomineerden bevonden zich veel fantastische ideeën. Stuk voor stuk zijn het schitterende, kleurrijke en leerzame projecten. We hebben als jury genoten en zijn trots op deze goede initiatieven. WeHelpen sprong eruit omdat het laat zien dat ICT een waanzinnig belangrijke rol kan spelen bij het aangaan van maatschappelijke uitdagingen. Het past met zijn marktplaats-gedachte helemaal in de ophanden zijnde ‘sharing economy’. Bovendien is de toepassing heel eenvoudig en laagdrempelig. Tot slot vond de jury de brede insteek van dit project een pluspunt, het is niet beperkt tot een segment, iedereen kan helpen of geholpen worden.” ECP heeft tientallen inzendingen ontvangen van Nederlandse bodem. De twee andere genomineerden waren het project Digitale Delta en GoOV.

WeHelpen
WeHelpen is een online marktplaats voor het vinden, verbinden, organiseren en delen van hulp. Hierdoor ontstaat een krachtige infrastructuur die bijdraagt aan een samenleving waarin elkaar helpen vanzelfsprekend is. Het creëert sociale cohesie in een samenleving die steeds individueler wordt.

WeHelpen wint Mens & ICT Award 2014

Fotografie: Tycho’s Eye Photography

Maaike Schnabel (mede-oprichter WeHelpen) nam de award in ontvangst van de juryleden Yvonne Schers (VP Public Affairs & General Counsel – Mediarelations UPC Nederland), Roel Schulting (voorzitter Stichting CA-ICT centrum voor arbeidsvraagstukken in de ICT sector), Wilma Westenberg (Digiraadslid en winnaar Gouden @penstaart) en Heleen Dura – van Oord (Founder DQ&A Media Group BV).

Over de ECP Mens & ICT Award
Deze Mens & ICT Award die ECP dit jaar voor de eerste keer uitreikt, is bedoeld voor een organisatie/ project / toepassing dat een zichtbaar en aantoonbaar positief en blijvend effect teweegbrengt op mens en maatschappij. ECP wil met deze award de potentie van ICT voor het aangaan van maatschappelijke uitdagingen benadrukken en onder de aandacht brengen.

Bron: ECP