VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek is winnaar van de wereldwijde Google RISE Award 2014. Dit maakte Google vandaag bekend.
Google kent 10.000 dollar toe als bijdrage aan het project ‘digiVita goes DigiBattle’.
Met het project ‘digiVita’ wil VHTO in samenwerking met bedrijfsleven en onderwijs de instroom van meisjes/vrouwen in ICT-opleidingen en ICT-functies in Nederland vergroten. Daarnaast gaan teams van jongeren de strijd aan om best bedachte App in de wedstrijd ‘DigiBattle’. Het doel van ‘digiVita goes DigiBattle’ is om meer jongeren, en meisjes in het bijzonder, te interesseren voor de informatica- en ICT-vakken.
In Nederland kiezen te weinig jongeren en al helemaal te weinig meisjes voor een opleiding en loopbaan richting ICT. Vaak hebben zij een beperkt beeld van de mogelijkheden die deze sector hen biedt. VHTO bereikt met digiVita honderden meisjes in het voortgezet onderwijs en brengt hen in contact met vrouwelijke ICT-professionals en CIO’s. Zij worden vervolgens uitgedaagd om al hun creativiteit en vernuft te gebruiken om een succesvolle App te ontwikkelen. Onder de titel DigiBattle gaan tientallen teams aan de slag rond thema’s ‘Love’, ‘Money’ en ‘Challenge’. De Finale van DigiBattle is half juni 2014.
De projecten worden uitgevoerd door VHTO en BureauQ en mogelijk gemaakt door CA-ICT, Google het Platform Bèta Techniek en vele andere partners.