CA-ICT studiebeurzen uitgereikt

15 november jl kregen vier talentvolle mbo-leerlingen in de ICT een studiebeurs van 2500 euro. De studiebeurs werd uitgereikt tijdens het ECP Jaarcongres in Scheveningen en is beschikbaar gesteld door Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT).
 
Dit jaar krijgen acht ICT-talenten in het mbo/hbo een bijdrage in de studiekosten in de vorm van een mbo-ICT Award. Daarmee benadrukt CA-ICT het belang van mbo-ICT’ers voor de arbeidsmarkt. Zeven ambitieuze, talentvolle mbo-deelnemers ICT komen voor de prijs in aanmerking. Daarnaast is er één award voor de meest talentvolle doorstromer naar een hbo-ICT-opleiding.
 
Na de uitreiking van de eerste twee awards afgelopen maart in de categorie Skills Masters, worden nu de winnaars bekend gemaakt in de overige categorieën:
 • Climber: mbo’er die op een ROC doorstoomt naar een hoger niveau. Winnaar: Stef Burger van het Graafschap College
 • Climber: mbo’er die van een mbo-4-niveau doorstroomt naar een ICT-opleiding op hbo-niveau. Winnaar: Alexander den Breems van het Zoomvliet College en Avans Hogeschool
 • Active learner: mbo’er die werkend leert en een mbo-opleiding combineert met een baan. Winnaar: Bas Heideman van het Graafschap College
 • Challenger: De MBO-ICT-student die zich buitengewoon onderscheidt ondanks een lichamelijke of psychische stoornis (bijv. autisme). Winnaar: Marco Jansen van Groesbeek van ROC Tilburg
 
 Als bonus krijgen deze vier winnaars ook nog eens 500 euro van de vereniging van Opleidingsinstituten voor ICT (VOI, www.voi.nl ). Dit bedrag kan worden besteed aan een cursus bij één van de VOI-leden.
 
Noodzaak van deze actie
 CA-ICT en kenniscentrum ECABO hebben een gezamenlijke missie: het beperken van de verwachte tekorten op de ICT-arbeidsmarkt en het maximaliseren van de kwaliteit van de ICT-opleidingen in het mbo. Lees hier meer over de arbeidsmarktperspectieven voor mbo-leerlingen in de ICT (http://loketmboict.nl/nieuws/bericht/er-is-wel-vraag-naar-mbo-icters/). Lees hier meer over de CA-ICT awards (http://loketmboict.nl/scholen/ca-ict-awards/ ).

Bron: www.ecp.nl