Hoe is het met ICT-Award-winnaar Tom Droste?

Alle ICT-Award-winnaars worden 2 jaar lang gevolgd. Lees hier de eerste tussenrapportage van Tom Droste.
De ICT Awards worden ter beschikking gesteld door CA-ICT.

Winnaar: Tom Droste; Skills Master 2012
•    Categorie: Applicatieontwikkeling
•    Periode: 2012
•    Huidige Opleiding: Applicatie Ontwikkelaar Niveau: 4
•    Naam opleider(mentor): Dhr. de Vries Te: Graafschap College
•    Stagebedrijf: Doit Online
•    Functie: Webdeveloper
•    Mentor/praktijkopleider: Jaap Peerenboom te: Zevenaar
 
Gevolgde trainingen bij één van de VOI-leden:
Ik heb in de afgelopen tijd nog geen opleiding bij een van de VOI leden gevolgd doordat ik te druk was met mijn stage en school.

Behaalde diploma’s en/of certificaten in de afgelopen periode:
Medewerker beheer ICT, Niveau 3
Hoe is het met ICT-Award-winnaar Tom Droste?Wat zijn je belangrijkste activiteiten m.b.t. scholing of werkervaring gedurende de afgelopen periode?
Het eerste half jaar van 2012 heb ik stage gelopen bij een webdesign bedrijf genaamd Doit Online. Hier heb ik aan een groot project gewerkt omtrent een beheer systeem. In het kort gezegd hield het bij wat ze konden produceren, wanneer, hoeveel er geproduceerd kon worden en wat er wanneer besteld moest worden om de productie op pijl te houden, enz.
Wat is in jouw beleving de belangrijkste leerervaring die je de afgelopen periode hebt opgedaan?
Ik heb geen specifieke “belangrijkste” leerervaring. Ik heb de laatste periode ontzettend veel geleerd op mijn stage, maar de ervaring die ik bij Skills Netherlands en Skills Finland heb opgedaan zijn ook erg waardevol. Al met al denk ik dat het lastig is om nu een specifiek iets aan te wijzen terwijl er zo veel dingen zijn gebeurd die voor mij belangrijk waren.
Welke ICT-nieuws m.b.t. innovaties, nieuwe producten of trends heeft jou het meest getroffen?
Ik ben zelf op dit moment erg geïnteresseerd in alles rondom Windows 8 en Windows Phone. Ik vind het dan ook leuk om me er mee bezig te houden, ervoor te programmeren en anderen ermee te helpen.
In hoeverre heb je uiting gegeven aan het feit dat je ‘ambassadeur’ bent voor het ICT-beroepsonderwijs?
Op het gebied van social media probeer ik de belangrijkste artikelen die langskomen te retweeten of te liken zodat mensen in mijn buurt ze ook zien en verder probeer ik mensen te inspireren om er ook wat mee te gaan doen of er meer mee te gaan doen. Al met al probeer je zo veel mogelijk mensen te bereiken en dat hoop ik komend jaar nog meer te gaan doen. Ik heb me namelijk opgegeven als Microsoft Student Partner en hoop daar komend jaar ook meer mee te gaan doen.

Lees ook de blog van Tom over zijn ervaringen tijdens de Skills-wedstrijden in Finland.

Welke plannen heb je voor de volgende 6 maanden?
Ik een blog bij gaan houden omtrent Windows Phone en Windows 8. Daarnaast wil ik ook redelijk wat tijd steken in het Microsoft Student Partner programma. Als laatste hoop ik in januari klaar te zijn met het MBO en dan wil ik mezelf gaan voorbereiden op het HBO.
Over 6 maanden weer een nieuwe tussenrapportage van Tom.

Lees hier alles over de ICT Awards 2012.
Lees hier alles over de ICT-beroepenwedstrijden.
Meer over Tom op deze site.