Hoe is het met ICT-Award-winnaar Richard Markink?

Alle ICT-Award-winnaars worden 2 jaar lang gevolgd. Lees hier de eerste tussenrapportage van Richard Markink.
De ICT Awards worden ter beschikking gesteld door CA-ICT.
•    Winnaar: Richard Markink; Skills Masters 2012
•    Categorie: ICT-beheerder
•    Periode: Maart 2012
•    Huidige Opleiding: Technische Informatica; Niveau: HBO
•    Opleider: Windesheim Te: Zwolle
 
Welke diploma’s en/of certificaten heb je behaald in de afgelopen periode?
In de afgelopen periode heb ik mijn Prince 2 Certificaat mogen ontvangen. Deze cursus heb ik nog via mijn Mbo-opleiding kunnen volgen en ben ook voor dit examen geslaagd.
Verder heb ik mijn Mbo-diploma in ontvangst mogen nemen om vervolgens door te kunnen op het HBO.

Hoe is het met ICT-Award-winnaar Richard Markink? Wat zijn je belangrijkste activiteiten m.b.t. scholing of werkervaring gedurende de afgelopen periode?
Naast het behalen van mijn Prince 2 certificaat en mijn Mbo-diploma ben ik van start gegaan op het HBO. Ik volg nu de opleiding Technische Informatica op het Windesheim in Zwolle. Hier studeer ik voor de richting Infrastructure design & security.
Wat is in jouw beleving de belangrijkste leerervaring die je de afgelopen periode hebt opgedaan?
In de afgelopen tijd heb ik veel te maken gehad met projecten. Ik heb mijn afstudeer project kunnen afronden met een 8.5 en ook het behalen van mijn Prince 2 certificaat past ook helemaal binnen de sfeer van projectmatig werken.
De ervaringen die ik in deze periode op heb gedaan kan ik nu goed toeppassen binnen mijn nieuwe opleiding waar ik ook veel in projectgroepen zal gaan werken.
Welke ICT-nieuws m.b.t. innovaties, nieuwe producten of trends heeft jou het meest getroffen?
Die nieuws artikelen die mij het meest hebben getroffen zijn alle berichten over hacken en digitale inbraken. Het feit dat de beveiliging bij instanties en bedrijven nog zo zwak is baard mij zorgen.
Beveiliging zal voor mij in mijn nieuwe opleiding een grote rol gaan spelen en vind dit daarom ook een boeiend onderwerp.
In hoeverre heb je uiting gegeven aan het feit dat je ‘ambassadeur’ bent voor het ICT-beroepsonderwijs?
Naast het behalen van mijn titel tijdens de Skills Masters ben ik ook genomineerd voor de landelijke uitblinker titel. Ik ben mede door het succes wat ik tijdens de skills Masters heb weten te behalen op het Deltion College al benoemd tot Deltion Uitblinker.
Verder heb ik al meerdere interviews voor kranten gehad en hier ook mijn ervaring gedeeld van zowel mijn MBO tijd als mijn titel en prestatie die tijdens de Skills Masters zijn behaald. En zo te laten merken dat het mbo vele mogelijkheden biedt.

Overige publicaties van en over Richard:
•    http://www.ditismbo.nl/uitblinkers/2012/richard-markink
•    http://www.deltion.nl/walkoffame/sterren/richard-markink
•    http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=2322670

Welke plannen heb je voor de volgende 6 maanden?
De komende tijd wil ik mij hard gaan inzetten voor mijn nieuwe opleiding. Ik zou graag ook meteen in het eerste jaar mijn propedeuse willen behalen. En waar kan de mogelijkheden benutten om extra certificaten en kennis binnen te kunnen slepen.
Over 6 maanden weer een nieuwe tussenrapportage van Richard.
Lees hier alles over de ICT Awards 2012.
Lees hier alles over de ICT-beroepenwedstrijden.