Creative Game Challenge voor scholieren en studenten

Actiespel Fortissimo wint wedstrijd Universiteit Utrecht
Actiespel Fortissimo wint wedstrijd Universiteit Utrecht

Met het zelfgemaakte computerspel Fortissimo heeft Maartje Bakermans de hoofdprijs van 1500 euro gewonnen in de Creative Game Challenge. Dit jaar vond voor het eerst ook de Student Edition plaats met Shenlong’s Surge van Martijn Oei als winnaar. De prijsuitreiking vond plaats op vrijdag 22 juni bij de Universiteit Utrecht.

In het vermakelijke actiespel Fortissimo moet de speler zijn fort verdedigen met het laatste redmiddel… De tegenstander moet worden verjaagd met zijn eigen wapens – want wie kaatst kan de bal verwachten! De jury was erg te spreken over dit computerspel, bedacht en gemaakt door Maartje Bakermans van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest. “Een erg humoristische game met mooie graphics en veel aandacht voor details. Leuk idee om de kogels te kaatsen via een trampoline: een briljante en simpele game mechanic die helemaal past bij het thema van dit jaar Botsingen”, aldus de jury.

De tweede prijs van 1000 euro ging naar Joris Pelgröm en Dennis Korpel van het Picasso Lyceum in Zoetermeer met hun spel Boem is Ho. Maurits van der Veen van het Keizer Karel College in Amstelveen sleepte de 3e prijs van 800 euro in de wacht met zijn game Bounce Elements.

Creative Game Challenge Student Edition
Nieuw dit jaar was de wedstrijd voor studenten. Winnaar van de hoofdprijs van 1250 euro is Martijn Oei van de Universiteit Leiden met zijn avonturenspel Shenlong’s Surge. Dit spel combineert puzzels met actie-elementen. De ninja’s van de Drijvende stad zijn erop uitgestuurd om Shenlong, de machtige draak van regen en stormen, gunstig te stemmen. De speler moet ervoor zorgen dat de draak terugkeert naar de Drijvende Stad. De jury was unaniem in haar lof over deze game:“Mooi en consequent vormgegeven, grappig, in detail uitgewerkt, sfeervol, uitdagend en goed leveldesign.”

Elemental Cataclysm van Kwok-He Chu en Wouter Florijn won de 2e prijs van 1000 euro. De 3e prijs van 750 euro ging naar Tijn Kersjes met zijn puzzelplatformer Timewave Zero. Deze prijswinnaars zijn allen bachelorstudenten Informatica, richting gametechnologie, aan de Universiteit Utrecht.

Kijk op de website van Creative Game Challenge en de Creative Game Challenge Student Edition voor het volledige overzicht van de winnaars en hun winnende games.
Binnen de bachelor Informatica aan de Universiteit Utrecht bestaat de mogelijkheid om voor de richting Gametechnologie te kiezen. Aansluitend kunnen de studenten doorstromen in het masterprogramma Game and Media Technology.

Meer informatie
Tamar Aprahamian, communicatie faculteit Bètawetenschappen, 06- 104 777 63, t.aprahamian@uu.nl